Удобства| Alfaresort Thermal Chiflika

Релакс Зона

Работно време на Релакс зоната- 14:00-20:00

Семеен хотел Алфарезорт разполага с РЕЛАКС ЗОНА, където можете да релаксирате, докато се наслаждавате на красивата гледка към река Козещица. РЕЛАКС ЗОНАТА разполага със сауна, релакс стая, руска баня и открит минерален басейн с "топило" с температура на водата 36-39 градуса и секция за плуване с температура на водата 22-26 градуса.

Лечебните качества на горещата минералната вода (52°), която извира от 1000 м дълбочина се определят от комплексното действие на нейните лечебни фактори - наличните химични компоненти и специфично действащите съставки. Подходяща е за лечение на опорно-двигателния апарат, неврологични болести, нефро-урологични, сърдечно-съдови, ендокринно-обменни и алергични заболявания.

 

САУНА

Всеизвестен факт е множеството от полезни за здравето свойства на сауната, тя е един естествен и релаксиращ начин за подмладяване и повишаване на духа. Едно от основните предимства на сауната е детоксикацията. Освен това сауната помага за поддържане на хубава кожа и бистър тен. По време на сауна кръвният поток към кожата е засилен, това увеличава производството на колаген, който спомага за запазване на еластичността. Друг голям плюс на сауната е, че помага в борбата с целулита и наднорменото тегло. Освен полезните за тялото свойства, сауната има своя положителен ефект и за подобряване на емоционалното и душевно състояние.Тя действа успокояващо и отпускащо, помага ни да преодолеем стреса и умората.

Сауната не се препоръчва за:

  • хора с високо или ниско кръвно налягане, както и при такива с различни сърдечни болести
  • бременни
  • след употреба на алкохол и кафе
  • хора с разширени вени и затруднено кръвообращение

РУСКА БАНЯ

Руската баня датира от дълбока древност и е доказан метод за сваляне на нервното напрежение, стреса, преумората, предпазване от простудни заболявания и т.н.Банята разполага с печка на дърва, която нагрява камъни, с голям коефициент на задържане на топлина, които затоплят помещението. След като камъните се нагреят достатъчно, те се поливат с вода, смесена със специфични масла, за да се образува пара.

Руската баня оказва благоприятно влияние на душевното състояние. Горещият въздух и парата изчистват мъртвите клетки на порите и създават условия за замяната им с нови. Също така микробите загиват от високата температура. Рязкото изменение на температурата при парене и след това обливането с прохладна вода увеличават по-бързото снабдяване на кожата с кръвни телца и стимулират дейността на кръвообращението.

МАСАЖНО СТУДИО

Нашето Масажно Студио предлага богат избор от масажи и терапевтични процедури, съчетани от релаксиращи масажни похвати, които се прилагат с етерични или базови масла в зависимост от индивидуалните предпочитания и нужди на всеки клиент. Докато се наслаждавате на отпускащия масаж в спокойната обстановка, нашите специалисти ще Ви помогнат да се освободите от болките в кръста и стреса от напрегнатото ежедневие.

МАСАЖНО СТУДИО ЦЕНОВА ЛИСТА

Artboard 1