Удобства| Alfaresort Thermal Chiflika

Релакс Зона

Работно време на Релакс зоната- 14:00-20:00

Лечебните качества на горещата минералната вода (52° ), която извира от 1000 м дълбочина се определят от комплексното действие на нейните лечебни фактори - наличните химични компоненти и специфично действащите съставки. Подходяща е за лечение на опорно - двигателния апарат, неврологични болести, нефро - урологични, сърдечно-съдови, ендокринно - обменни и алергични заболявания.

Семеен хотел Алфарезорт разполага с РЕЛАКС ЗОНА, където можете да релаксирате докато се наслаждавате на красивата гледка към река Козещица. РЕЛАКС ЗОНАТА разполага със сауната, релакс стая, руска баня и контрастен душ- тип ледено ведро и открит минерален басейн с "топило" с температура на водата 36-39 градуса и секция за плуване с температура на водата 22-26 градуса.

 

САУНА

Всеизвестен факт е множеството  от полезни за здравето свойства на сауната,тя е един естествен и релаксиращ начин за  подмладяване и повишаване на духа.Едно от основните предимства на сауната е детоксикацията. Освен това сауната помага за поддържане на хубава кожа и бистър тен. По време на сауна кръвният поток към кожата е засилен, това увеличава производството на колаген, който спомага за запазване на еластичността. Друг голям плюс на сауната е , че помага в борбата с целулита и наднорменото тегло.Освен полезните за тялото свойства, сауната има своя положителен ефект и за подобряване на емоционалното и душевно състояние. Тя действа успокояващо и отпускащо, помага ни да преодолеем стреса и умората.

Сауната не се препоръчва за:

  • хора с високо или ниско кръвно налягане, както и при такива с различни сърдечни болести
  • бременни
  • след употреба на алкохол и кафе
  • хора с разширени вени и затруднено кръвообращение

РУСКА БАНЯ

Руската баня датира от дълбока древност и е доказан метод за сваляне на нервното напрежение, стреса, преумората, предпазване от простудни заболявания. Банята разполага с печка на дърва, която нагрява камъни, с голям коефициент на задържане на топлина, които затоплят помещението. След като камъните се нагреят достатъчно, те се поливат с вода, смесена със специфични масла ,за да се образува пара.

Банята оказва благоприятно влияние на душевното състояние.В парилката горещия въздух и парата изчистват мъртвите клетки на порите и създават се условия за замяната им с нови. Също така микроби загиват от високата температура. Рязкото изменение на температурата при парене и след това обливането с прохладна вода увеличават по-бързото снабдяване на кожата с кръвни телца и стимулират дейността на кръвообращението.

МАСАЖНО СТУДИО

Нашето Масажно Студио предлага богат избор от масажи и терапевтични процедури ,съчетани от релаксиращи масажни похвати ,които се прилагат с етерични или базови масла в зависимост от индивидуалните предпочитания и нужди на всеки клиент. Докато се наслаждавате на отпускащия масаж в спокойната обстановка, нашите специалисти ще Ви помогнат да се освободите от болките в кръста и стреса от напрегнатото ежедневие.

МАСАЖНО СТУДИО ЦЕНОВА ЛИСТА

Artboard 1