Удобства| Alfaresort Thermal Chiflika

Релакс Зона

Работно време на Релакс зоната- 10:00-20:00

Семеен хотел Алфарезорт разполага с РЕЛАКС ЗОНА, където можете да релаксирате, докато се наслаждавате на красивата гледка към река Козещица. РЕЛАКС ЗОНАТА разполага със сауна, релакс стая, руска баня и открит минерален басейн с "топило" с температура на водата 36-39 градуса и секция за плуване с температура на водата 22-26 градуса.

Лечебните качества на горещата минералната вода (52°), която извира от 1000 м дълбочина се определят от комплексното действие на нейните лечебни фактори - наличните химични компоненти и специфично действащите съставки. Подходяща е за лечение на опорно-двигателния апарат, неврологични болести, нефро-урологични, сърдечно-съдови, ендокринно-обменни и алергични заболявания.

 

САУНА

Всеизвестен факт е множеството от полезни за здравето свойства на сауната, тя е един естествен и релаксиращ начин за подмладяване и повишаване на духа. Едно от основните предимства на сауната е детоксикацията. Освен това сауната помага за поддържане на хубава кожа и бистър тен. По време на сауна кръвният поток към кожата е засилен, това увеличава производството на колаген, който спомага за запазване на еластичността. Друг голям плюс на сауната е, че помага в борбата с целулита и наднорменото тегло. Освен полезните за тялото свойства, сауната има своя положителен ефект и за подобряване на емоционалното и душевно състояние.Тя действа успокояващо и отпускащо, помага ни да преодолеем стреса и умората.

Сауната не се препоръчва за:

  • хора с високо или ниско кръвно налягане, както и при такива с различни сърдечни болести
  • бременни
  • след употреба на алкохол и кафе
  • хора с разширени вени и затруднено кръвообращение

БИЛКОВА САУНА

Билковата сауна е разновидност на стандартната сауна, като различното при нея е значително по ниската температура около 55°-60°С, която я прави подходяща за хора с високо кръвно налягане и същевременно дава възможност за многократно използване с удължене престой около 20-25 минути. При употребата на билковата сауна се прави естествена инхалация на сухи билки – лайка, мащерка, мента, жълт кантарион и други.

Освен за повишаване на имунната система, билковата сауна има изключиетлно ползотворен ефект, като укрепваща процедура при възстановяване след различни болестни състояния на организма.

МАСАЖНО СТУДИО

Нашето Масажно Студио предлага богат избор от масажи и терапевтични процедури, съчетани от релаксиращи масажни похвати, които се прилагат с етерични или базови масла в зависимост от индивидуалните предпочитания и нужди на всеки клиент. Докато се наслаждавате на отпускащия масаж в спокойната обстановка, нашите специалисти ще Ви помогнат да се освободите от болките в кръста и стреса от напрегнатото ежедневие.

МАСАЖНО СТУДИО ЦЕНОВА ЛИСТА

Artboard 1